Sisällön tarjoaa Blogger.

Linnakaranteeni, päivä 6: Satusauna

22.3.2020 

 Olin kuullut Hippinaisen ja Sarjakuvataiteilijan asuneen metsässä Sarjakuvataiteilijan linnan mailta ostamallaan palstalla itse rakentamassaan kodassa. He olivat kuulemma omin käsin rakentaneet sen pihapiiriin jopa saunan!


Tämä suomalais-ranskalainen pariskunta oli asunut Pariisissa, kunnes vierailu Linnassa oli saanut heidät rakastumaan Bretagneen ja Sarjakuvataiteilijan ostamaan metsäpalstansa entiseltä työpariltaan Linnanherralta. Yhden kesän pariskunta oli asunut metsässä vakituisesti, ilman sähköä ja juoksevaa vettä, kunnes löysivät omat talonsa lähistöltä. 


Heillä oli usein tapana käydä metsässä saunomassa vielä tämänkin jälkeen, mutta eräänä päivänä ilmeisesti joukko nuoria oli vandalisoinut paikan. Se oli särkenyt Hippinaisen ja Sarjakuvataiteilijan sydämet, eivätkä he enää koskaan palanneet metsäpalstalle. 



Tarina kuulosti niin uskomattomalta, että olihan paikka nyt nähtävä! Rämmin siis Aatelisen vanavedessä läpi karhunvatukkapusikoiden ja yli kuolleiden puunrunkojen. Siellä, missä oli kuulemma joskus ollut tie. Saavuttuamme perille näky yllätti minut täysin. Siinähän seisoi aivan oikea sauna!


sauna ranskalainen metsä
Siinä se oli: hylätty hirsisauna



diy sauna lauteet hirsisauna
Sauna olisi täysin saunottava - vain kiuas puuttuu


Suomalaista sydäntäni särki. Ei vaivoin ja taidoin rakennettua saunaa saanut jättää näin vain maatumaan! Lisäsimme oitis karanteenikivalistalle: "saunotaan". Aloin välittömästi suunnittelemaan kiukaan rakentamista ja Aatelinen miettimään veden kuljetusta paikalle.


Mutta ennen mitään muuta meidän pitäisi uskaltaa avata vanhat haavat ja kysyä Hippinaiselta ja Sarjakuvataitelijalta lupa herättää sauna henkiin.


hylätty kota metsä
Kota on nähnyt asukkaansa viimeksi kolmetoista vuotta sitten.

aterimet kota haarukka lusikka veitsi
Aterimet vielä tiskauksen jäljiltä odottamassa


2 kommenttia

  1. Ranskassa ruotsalaisia kiukaita. www Harvia. Fi lähetä saunasta kuva (?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän vinkistäsi tulevaisuutta ajatellen, mutta tämän kyseisen kohteen olisimme toteuttaneet ihan DIY-meiningillä. :)

      Poista