Sisällön tarjoaa Blogger.

Linnasta poikamiesboksiin

12.5.2020

 Tänään en herännyt auringonsäteisiin, jotka tälläkin hetkellä yrittivät pujahtaa satoja vuosia vanhojen ikkunaluukkujen lävitse linnan kamariin, vaan puheensorinaan, joka nousi kadulta Aatelisen kaikuvaan kaupunkiasuntoon


Avattuaan pimennysverhot, ikkunan ja ikkunaluukut ja päästettyään kadun äänet täyttämään makuuhuoneen Aatelinen käveli alasti keittiöön. 


Tuntui omituiselta. Jotenkin väärältä. Koko tuntemamme ajan olimme nukkuneet vierekkäin linnan toisen kerroksen kamarissa, jonka kellastuneen tapetin riekaleet ja lattian narisevat lankut osasin paikantaa jo silmät kiinni. Nyt minua ympäröivät tyhjät valkoiset seinät ja muovimaton ummehtunut tuoksu, joka tuli aivan liian läheltä sängyn levätessä lattialla jostain syystä ilman jalkoja. Olimme ottaneet eilen Linnasta lähtiessämme mukaamme paripeiton ja lakanat joilla olimme nukkuneet, jotta voisimme nukkua tutumman tuntuisesti, mutta heräämistä tästä huoneesta se ei tehnyt helpommaksi.


Aatelinen palasi tarjottimen kanssa, jolle oli asetellut kaksi lasillista pikakahvia sekä tupakat ja tuhkakupin. Kahvinkeitintä asunnossa ei ollut - kuten ei myöskään kahvikuppeja. Olin jo tottunut siihen, että Ranskassa poltetaan sisällä, eikä se isossa kivilinnassa koskaan minua haitannut, mutta asunnossa ajatus tuntui jotenkin epämiellyttävältä. Huokaisin päättäväisesti: tämä olisi väliaikaista. Kohta me lähtisimme Suomeen, toisimme kesän loputtua muuttokuormani ja veisimme sen taloon, josta olimme haaveilleet. Mutta sitä ennen meidän pitäisi tehdä varastona pidetystä asunnosta kodintapainen. Ensiksi ostaisimme kahvinkeittimen ja sitten hakisimme Linnasta huonekaluja täyttämään ison asunnon tyhjää tilaa.


Aatelinen kömpi takaisin peiton alle, kietoutui minuun ja kutitteli vatsaani parrallaan.


"Kyllä tämä tästä", hän sanoi, ja minä uskoin.



grand rue Morlaix vanha talo rakennus kerrostalo liuskekivi ikkunaluukut
Kuka uskoisi viisisataavuotiaan talokaunottaren kätkevän sisäänsä metrikaupalla muovimattoa?



4 kommenttia

  1. Aivan mieletön tarina, oli pakko lukia alusta tähän asti yhtä kyytiä! Kaikkia hyvää teille, toivottavasti tarina jatkuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! ❁ Olen iloinen että tarina on onnistunut viihdyttämään!

      Poista
  2. Hei jaiks, täähän loppu ihan kesken! Toivottavasti jatkoa tulee. Muutaman viikon ajan luin lähes joka ilta vähän matkaa eteenpäin, aloitin ihan alusta asti :D kiinnostava tarina ja ennen kaikkea taitavasti kirjoitettu ja rytmitetty. Pitänee tulla parin viikon päästä kurkkimaan onko jatkoa tullut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, miten ihana kommentti! Tässä on ollut niin kauhea kiire elää käsillä olevaa elämää (siitäkin vielä blogissa joku päivä, heh), etten ole meinannut ehtiä kirjoittamaan ollenkaan! Nyt pyrin taas vähän säännöllisempään julkaisurytmiin.
      Kiva kun olet pysynyt mukana! ❁

      Poista