Sisällön tarjoaa Blogger.

Linnakaranteeni, päivä 25: Aika puhua tunteista?

10.4.2020

 Eilinen oli mennyt työni ja kokkausvuoroni ohella varmistaessa että Aatelisella on kaikki hyvin hänen loukattuaan päänsä ja suostumatta menemään lääkäriin. Hyvin hän vaikutti tällistä toipuvan, vaikka huolestuinkin hieman kun hän ilmoitti haluavansa katsoa Kaunotar ja Hirviö -animaation jatko-osan.


Työpäiväni (joka piti sisällään ovien hiomista nurmikolla paljain jaloin ja säärin) päätteeksi istuimme jälleen talon edustalle aurinkovarjon alle ja päätimme, että oli aika puhua tunteista. Ranskaksi tietenkin, koska emme olleet opiskelleet tunnesanastoa vielä, ja englanniksi emme tietenkään uskaltaneet. 


Onnellinen - onneton, iloinen - surullinen. Apaattinen, vihainen, masentunut, epätoivoinen, katkera, ärsyyntynyt, pelokas... "Koko sivulla on vain neljä positiivista tunnetta", virnistin. Uskalias, hän lisäsi ja käänsi sivua, joka oli painostavan valkoinen. Tuijotimme sitä hetken, odotin, Aatelinen rykäisi ja kirjoitti "amoreux", rakastunut.


Sitten avasimme toiset olutpullot ja teeskentelimme ettei se sana kuulunut varastoomme.


Koska iltakin oli meidän laillamme helteinen, päätimme illastaa ulkona. Aatelinen oli kokannut cocottea ja Veli oli tehnyt mansikkapiiraan. Katoimme pöydän talon edustalle ja Aatelinen kantoi olohuoneesta jatkojohtoon kiinnitetyn jalkalampun.


Nautin ulkona syömisestä, ja Aatelinen silitteli jalkaani, muiden läsnäollessa.



Linnanherra polttelemassa jalkalampun valossa






2 kommenttia

  1. French Cinema Rakkaudella Beatrice. Vanilja jäätelö ja punaviiniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ranskalainen elokuva onkin itselleni tuntematon! Eli kiitos vinkistä, täytyypä tsekata jos lisäisi sen katselulistalle. Jäätelö ja punaviini sen sijaan ovat tulleet jo liiankin tutuiksi. :D

      Poista